Při tomto necenzurovaném přemýšlení nezbytně vyprodukujete spoustu materiálu, který následně vyřadíte. Mohou se však při něm objevit i nečekané poklady, které by vás nenapadly, kdybyste si seznam v duchu před zapsáním upravovali. V profilu se objevují dobrý profil typické výrazy schopností/vlastností/činností, které samy o sobě nedokážou specifikovat, co konkrétně pan Novák umí. Příkladem, který pomůže dokreslit, jak důležité je nepoužívat nekonkrétní/nic neříkající výrazy v jakékoliv formě komunikace.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Zkušený webový vývojář se znalostí všech fází pokročilého vývoje webu. Znalost uživatelského rozhraní a postupů testování a debugování. Znalost navrhování, instalace, testování a údržby webových systémů. Java, ASP.NET, C#, IIS, Tomcat a Microsoft SQL Server. Schopnost efektivní samostatné práce na nezávislých projektech, ale také týmové spolupráce. Brainstorming je proces, kdy si zapíšete VŠECHNY nápady bez ohledu na to, jestli jsou dobré nebo špatné a bez ohledu na to, jak dlouhý nakonec seznam bude.

Doplňující vzdělání

Nemyslíme tím pouze mít naučenou Vaší pracovní historii a pamatovat si všechny podrobnosti ohledně jednotlivých pozic. Máme spíše na mysli umět hezky popsat jednotlivé části Vaší kariéry, spojit je dohromady a vytvořit tak souvislý příběh o Vaší profesní dráze. Nikdo jiný nemůže tak dobře vykreslit Vaše pracovní úspěchy a pochválit se za Vaše firemní zásluhy jako Vy sami. Stejně podstatné je ale zahrnout do životopisu i neplacené stáže a praxe, zejména pokud klasických pracovních zkušeností zase tolik nemáte. Pokud jste byli na stáži, pracovali jako dobrovolník, pomáhali charitám nebo se věnovali jiné relevantní činnosti, uveďte to i v životopise. Obohatí ho to a zaměstnavatel uvidí, že jste byli aktivní i nad rámec studia.

Vámi vyplněné údaje ve výsledku uspořádá a stáhne formou online šablony do životopisu, který personalisty nadchne. Vybrat si můžete z několika variant vzhledu a dát svému JOB PROFILU svůj osobitý styl. Jak již název napovídá, tento formát je kombinací chronologického a funkčního formátu.

IDIVIDUÁLNÍ CENOVÁ NABÍDKA PRO ÚPRAVU CV

Jako junior se na ni nejspíš vejdete, ale pokud ne, nelamte si s tím hlavu. Pokud jsou podstatné věci v úvodu, je už celkem jedno, kolik následuje stránek s detaily. Určitě CV nenatahujte, lepší ať je úderné a na půl strany, než plné zbytečností, jen aby zaplnilo list.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Vytvoření pozoruhodného životopisu vyžaduje rovnováhu mezi profesionalitou a personalizací. Přizpůsobte svůj životopis jednotlivým pozicím a klaďte důraz na požadované dovednosti a zkušenosti. Věříme, že vám i naše rady pomohou na cestě za vysněnou prací.

Top lokality práce

K životopisu je také vhodné připojit motivační dopis, který zacílíte přímo na danou pozici, a ukážete jím zaměstnavateli, proč se na danou pozici hodíte. Když se pustíte do vytváření životopisu, ať už strukturovaného nebo profesního životopisu, měli byste se zaměřit na to, co je pro vaši kariéru nejdůležitější. Zahrnujte pouze relevantní informace a věnujte pozornost formátování. Klíčová slova můžete nejsnáze identifikovat přímo v pracovním inzerátu. Zaměřte se na slova, která se v inzerátu opakují, na specifické dovednosti, programy, certifikace nebo technologie, které zaměstnavatel považuje za důležité.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Když tam nebude, máte větší šanci, že vás na pohovor pozvali díky vědomostem a ne sympatickému úsměvu, což jsou plusové body pro ně i pro vás. Z formálního vzdělání uveďte pouze nejvyšší dosažené. U škol neřešte, zda mají něco společného s IT, vždy to říká něco o základu, na kterém stavíte.

Nástroje pro vytvoření životopisu

Pokud v současné době studujete obor, který přímo souvisí s prací, kterou budete vykonávat, nebo v dohledné době budete studium zakončovat, uveďte informaci do životopisu. V opačném případě je čistě na relevantnosti situace a vašem zvážení, zodpovědné hraní hazardních her zda chcete informaci uvést. Pokud hledáte práci při studiu, můžete se podívat na další tipy v tomto článku Kde a jak si najít nejlepší brigádu a práci při studiu. Co však naopak do životopisu nepatří, jsou důvody odchodu ze zaměstnání.

Nedáváme vám klasický strukturovaný životopis (vzor) v PDF, ale v plně editovatelné podobě. Pokud chcete napsat CV správně, s informacemi to nepřehánějte a nesnažte se ani o příliš extravagantní vzhled. Zároveň si nevymýšlejte a nepřeceňujte své schopnosti, protože u pohovoru stejně vyjde pravda najevo.


0 条评论

发表回复

Avatar placeholder

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注